Van krantenmeisje tot voetbalvrouw......en door, tot voorbij het zwarte gat

Dynamiek

Mijn werkzame leven kenmerkt zich door dynamiek, "never a dull moment" is echt niet overdreven. Kijkende naar mijn staat van dienst vallen een paar dingen op waarvan de belangrijkste de diversiteit aan branches is waarin ik werkzaam ben geweest; groothandel, media print- en online, autobranche, betaald voetbal, start-up, NGO, consultancy, woningbouw en meer.  Van familiebedrijf tot corporate, van start-up tot NGO, waar ik ook werkte, ik was steeds in staat mijn eigen uitdagingen en kansen te creeren, de vaart erin te houden en een belangrijke bijdrage te leveren aan de organisatie doelstellingen.

Slasher

Na ruim 13 jaar Wegener was het vinden van een nieuwe job helemaal niet moeilijk. Ik blaakte van het zelfvertrouwen, kon de hele wereld en elke zakelijke uitdaging aan. Ik viel van de ene job in de andere, altijd met de voor mij kenmerkende drive. Inmiddels was ik een "slasher" geworden. Slasher? commercieel directeur/interim manager/consultant/communicatie adviseur/marketing- salesmanager/social media-expert staat er inmiddels in mijn profiel met een heleboel //// dus........precies!

BVO en start-up

2 Seizoenen dynamiek genoeg als CD bij Vitesse, misschien wel eens te veel. Maar ik genoot! Altijd hollen, nooit even stilstaan, uitdagingen en kansen bij de vleet, geweldige mensen ontmoeten, mooie evenementen en wedstrijden meemaken, alles in het teken van voetbal en emotie, dat is bijzonder zakendoen! Daarna bij SCOUPY de dynamiek van de start-up; met zo min mogelijk middelen bestaansrecht veroveren voor je bedrijf, je product en je mensen, prachtig.

Het Zwarte Gat?

Ja, het bestaat, het bestaat echt. Had  ik voorheen nooit enig probleem met het solliciteren naar en vinden van een baan, zelfs niet in crisistijd, was dat ineens voorbij. Ik solliciteerde regelmatig maar werd nog maar een enkele keer uitgenodigd voor een gesprek. De reden? Mijn geboortejaar, 1963. Niet dat specifieke jaar natuurlijk maar het feit dat je, wanneer je toen geboren bent, de 50 bent gepasseerd.  50!!!! Ik heb het een aantal maanden stelselmatig ontkend, wilde er niet aan maar moest het uiteindelijk wel accepteren:  "ze" vinden me te oud. "ze"? Ja, de recruiters, secretaresses, HR-medewerkers,  de eerste lezers, de filters van de sollicitaties. Kwam een sollicitatie verderop in de beslissingsboom binnen, bij de ondernemer/CEO/DGA zelf, dan maakte ik nog wel een kans, anders niet. Dan werd mijn CV ongecheckt op LinkedIn, referentie of website terzijde gelegd. Al gesneuveld bij de NAWG, hoe triest is dat? Heb er wel even aan gedacht om overal mijn geboorte jaar weg te halen maar weet je? Ik vertik het!

The Helle Way

Uiteraard ben ik niet bij de pakken neer gaan zitten, zo zit Helle niet in elkaar. Ik heb me er even heel boos om gemaakt en toen op mijn manier mijn eigen plan getrokken.  Ik adviseer nu al ruim 2 jaar als zelfstandig ondernemer met veel plezier, enthousiasme en evenveel drive ondernemers op het gebied van salesmanagement/communicatie/social media ///// enz.  Als zelfstandige blijken mijn uitgebreide kennis, ervaring en landelijke netwerk wél waardevol te zijn.

Heb jij eenzelfde ervaring of juist helemaal niet? Ben jij een recruiter en vind je dat ik er helemaal naast zit? Let me know!